Girişim mi? Kariyer mi?

Girişim mi? Kariyer mi?

Özellikle gelişmekte olan toplumlarda kariyer sahibi olmak denince akla bir işletmede belirli iş tanımları olan işlerin yapılması gelir.

Ailelerimiz, yakın çevremiz, eğitim sistemimiz çoğunlukla bizleri belli bir meslek edinmeye örneğin doktor olmaya, mühendis olmaya, öğretmen olmaya vb. yönlendirirken hedefte her zaman sektörde faaliyet gösteren başarılı bir kurum ya da girişimde “şirkette” ücretli olarak çalışmak vardır… Ancak hiçbir zaman sevgili aile büyüklerimizin ve dostlarımızın “kendi işini kur” dediğini veya bu fikrimizi çok da desteklediğini görmeyiz. Çünkü kendilerince korumacı bir tavırla "bizlere kıyamazlar" girişimi büyük bir risk olarak görürler veya bir kariyer olarak görmezler.
Ancak aslında kariyer sahibi olmanın anlamı yapılan iş ile ilgili olarak kendini geliştirmek, sektör hakkında beceri ve deneyim sahibi olmaktır. Bu noktada aslında kendi işini kuran bir girişimci de kariyer anlamında çok daha büyük adımlar atabilen kişiler değil midir?
Bugün büyük ölçekte düşündüğümüzde ulusal ve uluslararası ürün ve hizmet üreten işletmeler birer girişim ve onların kurucuları da başarılı girişimcilerdir. Küçük ölçekte de bir kafe sahibi, butik sahibi veya gayrimenkul danışmanı kariyer sahibi girişimcilerdir. Bu kişilerin, kariyerlerinde ilerledikçe girişimlerinin bir sonraki evresine geçtiklerini görürüz.
 

15 Nisan 2021
Randevu Oluştur

Bilgilerinizi girin, hızlıca bağlantı kuralım.

Girişimciliğe yatkınlığını ölç! Teste Başla